Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιστορικές εκλογές στη Λιβύη – Άνοιξαν οι κάλπες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης και βιαιοτήτων, ιδιαίτερα στην ανατολική Λιβύη, περίπου 2,7 εκατομμύρια Λίβυοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν την 200μελή πρώτη Εθνοσυνέλευση της μετά Καντάφι εποχής.

Στην Τρίπολη, όπως και σε άλλες πόλεις, οι ψηφοφόροι σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν, οχτώ μήνες μετά τις ένοπλες συγκρούσεις που οδήγησαν στην πτώση και το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια.

Στην στην ανατολική Λιβύη, πολλά εκλογικά τμήματα δεν άνοιξαν εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν καλύτερη κατανομή των εδρών της εθνοσυνέλευσης ανάμεσα στις περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Βεγγάζη.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν το Σώμα των αντιπροσώπων που θα διαδεχθεί το προσωρινό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Οι κάλπες στα 6.600 εκλογικά τμήματα 13 πόλεων της Λιβύης άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 20:00 και τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβύη: “Μπούκαραν” με όπλα κι έκαψαν εκλογικό υλικό

Λιβύη: Μετά τον πόλεμο οι “μπίζνες” – Πάντα έτσι γίνεται – ΒΙΝΤΕΟ

 

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λιβύη με 14 νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε