Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη – Στόχος και ο Καντάφι

REUTERS
Ισχυρές εκρήξεις από ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στην Τρίπολη. Στόχος των βομβαρδισμών είναι και ο Καντάφι όπως άφησε να νοηθεί αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης, και στα περίχωρά της, που δέχτηκαν επίθεση από ΝΑΤΟικά αεροσκάφη, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης περίπου τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) και άλλες λίγο πιο μακριά.
 
Η λιβυκή πρωτεύουσα αποτελεί τις τελευταίες ημέρες στόχο των εντατικότερων συμμαχικών επιθέσεων, από τις 19 Μαρτίου όταν άρχισαν οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης.
 
Την Τρίτη, περισσότερες από 60 βόμβες έπληξαν την Τρίπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 31 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως βασικοί στόχοι των βομβαρδισμών είναι η κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, το προάστιο Ταζούρα και η οδική αρτηρία προς το αεροδρόμιο, νότια της πρωτεύουσας.
 
Την ίδια ώρα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν ο Καντάφι είναι ο στόχος των βομβαρδισμών λέγοντας απλά πως είναι ένας “νόμιμος στόχος” που μπορεί να χτυπηθεί κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών. Αναλυτές ανέφεραν στο CNN πως μία τέτοια δήλωση στοχοποιεί κανονικά τον Καντάφι και είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος λέει κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα αξιωματούχοι των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ είχαν αναφέρει πως ο Καντάφι δεν είναι στόχος των επιδρομών!

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε