Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 20 νεκροί
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.05.2010 | 19:38
Πρώτη δημοσίευση: 18.05.2010 | 09:17

Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους και 45 ακόμη τραυματίστηκαν. 12 πολίτες και έξι στρατιώτες νεκροί, οι πέντε είναι Αμερικανοί.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που προκάλεσε περισσότερους από 20 νεκρούς σήμερα στη δυτική Καμπούλ είχε στόχο αυτοκινητοπομπή των αμερικανικών στρατευμάτων, δήλωσε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 ο ιταλός πρεσβευτής στην αφγανική πρωτεύουσα Κλάουντιο Γκλέντζερ.

 "Η αμερικανική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε την επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα άγνωστος, δύο Αμερικανοί είναι πιθανόν ανάμεσα στα θύματα", επισήμανε ο ίδιος. 

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που είχε στόχο τους "εισβολείς του ΝΑΤΟ", όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ. 

Σύμφωνα με τον ιταλό διπλωμάτη, η αναζωπύρωση των επιθέσεων των ταλιμπάν προκλήθηκε από την επιχείρηση που πραγματοποιεί αυτήν την στιγμή η πολυεθνής δύναμη στην Χελμάντ, αλλά και αυτή που προετοιμάζεται εναντίον της Κανταχάρ.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται το κοινοβούλιο, το εθνικό μουσείο, ένα νοσοκομείο που διαχειρίζονται Δυτική, ένα υπουργείο και το ανάκτορο Νταρούλ-Αμάν.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο την πολυεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν. Η επίθεση έγινε στην Καμπούλ πρωτεύουσα της χώρας.

"Σημειώθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά σε νοσοκομείο στη δυτική Καμπούλ", διευκρίνισε αξιωματούχος και πρόσθεσε: "πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα θύματα".
 
Η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε πως στόχος της επίθεσης ήταν στρατιώτες της. "Βρισκόμαστε επί τόπου και ερευνούμε. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν θύματα από την πλευρά της Συμμαχίας", τόνισε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
 
Την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με ανακοίνωση του εκπροσώπου τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο