Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Δείτε τη στιγμή της έκρηξης. 

Ισχυρότατη έκρηξη, που ακούστηκε σε όλη την πόλη, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (11.04.2017) σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Ιατρικές πηγές ανέφεραν πως έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε video από κάμερα ασφαλείας.

Δείτε το video

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη κατέρρευσε μεγάλος μέρος του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε στρατιωτικό όχημα. Το γεγονός πάντως πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις πέντε μέρες πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθώρηση στην Τουρκία, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε