Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κόστα Ρίκα

Διακόπηκαν οι υπηρεσίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες περιοχές κι αναφέρθηκαν κατολισθήσεις σε τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει την πρωτεύουσα με τις ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών αναστάτωσε την Κόστα Ρίκα, θορυβώντας τους πολίτες της κεντροαμερικανικής χώρας, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε περί τις 16:47 την Παρασκευή τοπική ώρα (01:47 το Σάββατο, ώρα Ελλάδας), περίπου 25 χλμ. βορειοδυτικά του Σαν Χοσέ, ανέφερε το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις συνοικίες Εσκάσου και Σάντα Άνα, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, όπου ζουν πολλοί διπλωμάτες και ξένοι επιχειρηματίες. Κάτοικοι στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ ανέφεραν ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και υπήρξαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα της μεγάλης κίνησης.

Διακόπηκαν επίσης οι υπηρεσίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες περιοχές κι αναφέρθηκαν κατολισθήσεις σε τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει την πρωτεύουσα με τις ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο σεισμός «ήταν πολύ δυνατός. . . Ο κόσμος έτρεξε και βγήκε στους δρόμους φοβισμένος», είπε η Καρολίνα Δίας, μια υπήκοος Χιλής η οποία ζει στο κέντρο της πόλης.

Ο Χουάν Σεγούρα, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας, δήλωσε ότι ο σεισμός προκλήθηκε από την τριβή των τεκτονικών πλακών Κόκο και Καρίμπε. Πρόσθεσε ότι ο σεισμός είναι ο σοβαρότερος μετά από την δόνηση 6,2 βαθμών τον Ιανουάριο του 2009 εξ αιτίας της οποίας είχαν βρει το θάνατο 23 άνθρωποι κι είχαν καταστραφεί δεκάδες σπίτια σε μια τουριστική περιοχή 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Η επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάλεσε τον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος αλλά και «να παραμείνει σε εγρήγορση για την περίπτωση μετασεισμών».

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε