Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει και πάλι την Τουρκία

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει και πάλι την Τουρκία

Δύο μόλις μέρες μετά ον φονικό σεισμό κι ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν τους εγκλωβισμένους, ένας νέος μετασεισμός ξυπνά τον εφιάλτη.

Ο μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Βαν. Το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίζεται στην περιοχή Ντεγκιρμένοζου, μεταξύ της Βαν και της Ερτζίς. Πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το “χτύπημα” των 7,2 Ρίχτερ αναστατώνονται και πάλι με τον νέο ισχυρό μετασεισμό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα θύματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου ανέρχονται σε 432, ενώ τουλάχιστον 1.352 είναι οι τραυματίες.

Οι διασώστες παλεύουν όχι μόνο με το χρόνο αλλά και με το κρύο και το σκοτάδι για να καταφέρουν να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν. Άνθρωπους που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμια, που εγκλωβίστηκαν μέσα σε τόνους μπετόν και τούβλων, που δεν πρόλαβαν να τρέξουν αρκετά γρήγορα. Νωρίτερα σήμερα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμια ένα 14 ημερών μωρό και την μητέρα του!

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Χαμόγελα χαράς που δεν κρατάνε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα αφού ο αγώνας τους συνεχίζεται…

Την ίδια ώρα, σε φυλακή κοντά στην πόλη Βαν, ξέσπασαν επεισόδια στις φυλακές. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και επιτέθηκαν στους φρουρούς με μαχαίρια και ψαλίδια. Δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν μάλιστα μερικούς πυροβολισμούς.

Την Κυριακή, την ημέρα του σεισμού, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να απέδρασαν 200 κρατούμενοι εκμεταλλευόμενοι το χάος από τη δόνηση.

Διαβάστε επίσης: Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

Ο Ονούρ έσωσε την αγαπημένη του μέσα από τα ερείπια

Αγωνία στα συντρίμμια της Βαν – Έρευνες χωρίς σταματημό στα ερείπια – 264 οι νεκροί από τα 7,2 Ρίχτερ

Συγκλονιστικές εικόνες απο το σεισμό στην Τουρκία

Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Χάος από τα 7,2 Ρίχτερ του τρόμου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε