Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Αλβανία με έναν νεκρό

Ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Αλβανία με έναν νεκρό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 00.00.0000 | 00:00
Πρώτη δημοσίευση: 28.04.2011 | 23:36

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι τρεις εργάτες και ο αξιωματικός αποσυναρμολογούσαν μια οβίδα.

Ένας αξιωματικός του αλβανικού στρατού σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης πυρομαχικών στην ορεινή περιοχή Σκραπάρι, στη νότια Αλβανία.

Στην περιοχή βρίσκονται τα στρατιωτικά εργοστάσια της περιόδου του κομμουνιστικού καθεστώτος που έχουν μετατραπεί σε εργαστήρια αποσυναρμολόγησης, χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σε έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε άλλο εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από αυτό όπου σημειώθηκε το σημερινό δυστύχημα, τραυματίστηκε σοβαρά μια 34χρονη εργάτρια.

Εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι άρχισαν έρευνες για τα τελευταία περιστατικά και έχουν σταματήσει οι εργασίες σε όλα τα εργοστάσια αποσυναρμολόγησης της χώρας, μέχρι να δοθεί νεότερη εντολή.

Στις 15 Μαρτίου 2008, έκρηξη σε εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης στο χωριό Γκερντέτσι, λίγα χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων, στοίχισε τη ζωή σε 26 άτομα, ενώ πάνω από 300 ακρωτηριάστηκαν και ένα ολόκληρο χωριό ισοπεδώθηκε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο