Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

Δεν υπάρχει κίνδυνος για δημιουργία παλιρροϊκών κυμάτων από τη σεισμική δόνηση των 7,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στη Θάλασσα Μπάντα, στην ανατολικήΙνδονησία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:35 (ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 365 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του νησιού Άμπον, στα νησιά Μολούκες.

Αρχικά το USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών ενώ οι Ινδονήσιοι σεισμολόγοι υπολόγισαν το μέγεθός του στους 7,4 βαθμούς. Και αυτοί όμως διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους της δόνησης.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία για ζημιές” δήλωσε ο Σουχαρτζόνο, ο επικεφαλής του τμήματος σεισμών και τσουνάμι της Μετεωρολογικής, Κλιματολογικής και Γεωφυσικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στη λεγόμενη “Ζώνη Πυρός” του Ειρηνικού Ωκεανού, στο σημείο όπου συναντώνται πολλές τεκτονικές πλάκες με αποτέλεσμα να καταγράφεται στην περιοχή μεγάλη και συχνή ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε