Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιταλία: 300 ευρώ το μήνα σε μητέρες για τη φύλαξη των παιδιών τους

Ιταλία: 300 ευρώ το μήνα σε μητέρες για τη φύλαξη των παιδιών τους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.11.2012 | 22:34

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να βοηθήσει οικονομικά την επιστροφή στην εργασία των μητέρων νεογέννητων συνδράμοντάς τις με 300 ευρώ μηνιαίως, για έξι μήνες το μέγιστο, για να πληρώνουν τους βρεφικούς σταθμούς ή τις μπέιμπι-σίτερ, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το σκοπό αυτό ένα κονδύλι 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως επί τρία χρόνια και από το 2013. Τα ποσά αυτά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο για να πληρωθεί ένας βρεφικός σταθμός ή μια μπέιμπι-σίτερ από μητέρες που αποφασίζουν να επιστρέψουν στην εργασία μετά την υποχρεωτική άδεια μητρότητας, η οποία στην Ιταλία διαρκεί περίπου 5 μήνες.

Ένα νομοθετικό διάταγμα που περιλαμβάνει αυτό το μέτρο πρόκειται να υιοθετηθεί σύντομα, ίσως πριν από το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η γεννητικότητα βρίσκεται σε πτώση στην Ιταλία εδώ και πολλά χρόνια. Στα τέλη του 2011 το ποσοστό γονιμότητας έπεσε σε 1,39 παιδί ανά γυναίκα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Istat.   Διαδώστε αυτό το άρθρο