Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιταλία: Άνοδος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιταλία: Άνοδος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2012 | 16:41

Την άνοδο του Μπερλουσκόνι καταγράφει νέα δημοσκόπηση, που μετέδωσε χθες το βράδυ η ιταλική δημόσια τηλεόραση, ωστόσο οι Ιταλοί συνεχίζουν να θεωρούν τον Μάριο Μόντι καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Το κεντροδεξιό κόμμα “Λαός της Ελευθερίας” (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να... πείθει το 18% των Ιταλών, ενώ πριν από δυο εβδομάδες το ποσοστό του δεν ξεπερνούσε το 14%. Η διαφορά - σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μετέδωσε το Rai Tre - οφείλεται στην νέα κάθοδο του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βρίσκεται στο 36,3%, στην πρόθεση ψήφου. Η Αριστερά και Ελευθερία, με την οποία έχει συμμαχήσει, συγκεντρώνει ποσοστό 5,8%. Το πολιτικό σχήμα του ηθοποιού, Μπέπε Γκρίλο, το Κίνημα Πέντε Αστέρια, πέφτει στο 13,8%, χάνοντας σχεδόν πέντε μονάδες από την αρχή του μήνα.
   
Το κεντρώο κόμμα UdC, το οποίο στηρίζει ανεπιφύλακτα τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, εξασφαλίζει το 5,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το Μέλλον και Ελευθερία (που επίσης υποστηρίζει τον Μόντι) 1,8% και το κίνημα Μελλοντική Ιταλία, του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, 3,2%. Τέλος, η Λέγκα του Βορρά, τέλος, που είναι πιθανό να συμμαχήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%.
  
 Σε ό,τι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μετέδωσε η Rai, προηγείται ο Μάριο Μόντι με ποσοστό 31%, ακολουθεί ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι με το 28% και στην τρίτη θέση αναρριχάται το Κίνημα Πέντε Αστέρια-παρότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του δεν έχει ακόμη οριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο Μπερλουσκόνι θα χάσει στις εκλογές"

"Κερδίσαμε 3 μονάδες από τη στιγμή που δήλωσα πως θα είμαι υποψήφιος"

   Διαδώστε αυτό το άρθρο