Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Αύξηση των ληστειών σε μπακάλικα και σούπερ μάρκετ λόγω κρίσης

Ιταλία: Αύξηση των ληστειών σε μπακάλικα και σούπερ μάρκετ λόγω κρίσης

Αύξηση 6,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο παρουσίασαν το 2011 οι κλοπές και ληστείες σε ταμεία σουπερμάρκετ και μπακάλικων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, «πρόκειται για άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης από την στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις, ηλικιωμένοι και άνεργοι κλέβουν σαλάμια, τυριά και πακέτα ζυμαρικών».

Πριν από λίγες ημέρες, σε  κεντρικό σουπερμάρκετ γνωστής πολυεθνικής ένας άνδρας προσπάθησε να κρύψει μέσα στο μπουφάν του δέκα κομμάτια αεροστεγώς συσκευασμένης παρμεζάνας. Όταν τον εντόπισαν, δήλωσε ότι έχει μείνει άνεργος και είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η λεία από τα ταμεία δεν ξεπερνά τα εκατό ευρώ. Συνολικά πέρυσι στη Ρώμη οι κλοπές και οι ληστείες στα σουπερμάρκετ και στα μπακάλικα έφτασαν τις 6.155. Οι καραμπινιέροι και αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε 1.952 περιπτώσεις.

«Αντί να προσπαθήσουμε να τονώσουμε τις πωλήσεις, αναγκαζόμαστε να φυλάμε το εμπόρευμα. Έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό κυνήγι στα είδη πρώτης ανάγκης. Το φαινόμενο συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση και δεν νομίζω ότι πρόκειται να περιοριστεί στο άμεσο μέλλον», δηλώνει ο Βάλτερ Τζαμαρία, πρόεδρος της εμπορικής ένωσης Confesercenti, στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, «οι κλοπές του εμπορεύματος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει ο Τζαμαρία, σύμφωνα με τον οποίο «η επιδείνωση της κατάστασης δεν μοιάζει να αφορά μόνο την Ρώμη, αλλά ολόκληρη την Ιταλία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε