Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία: Έξι νεκροί στη συντριβή ελικοπτέρου διάσωσης – Εικόνες από το σημείο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στα βουνά κοντά στην περιοχή που χιονοστιβάδα σκότωσε πάνω από 12 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, συνετρίβη ιταλικό ελικόπτερο διάσωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι έξι επιβάτες.

Το ελικόπτερο έπεσε από ύψος 600 μέτρων, με την πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή να καθιστά την επιχείρηση διάσωσης δύσκολη.

Το ελικόπτερο φέρεται να έχει εντοπιστεί στην περιοχή Vecchia Miniera, λίγα χιλιόμετρα από το Campo Felice, σε μια ρεματιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες για το πλήρωμα.

Δυο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου, είχαν πάρει μέρος, τις περασμένες ημέρες, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε την ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.Ήταν ένας πενηντάχρονος σκιέρ με καταγωγή από την Ρώμη, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά από ατύχημα.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια το σημείο της πτώσης. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο νοσοκόμες, ένας γιατρός, το πλήρωμα και ένας τραυματισμένος σκιέρ.

 

 

Το ελικόπτερο με έξι επιβάτες κατέπεσε το μεσημέρι στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ’Άκουιλα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

 

 

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ. Η ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

 

 

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις αναφορές για το τραγικό περιστατικό που έρχεται έξι ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που χτύπησε το ξενοδοχείο Rigopiano κοντά στο Abruzzo.

Πηγή: Repubblica, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Independent/  Φωτό: reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε