Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Φορολογούν τους πλούσιους που θέλουν να μετακομίσουν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όσοι ξένοι δισεκατομμυριούχοι πιστοί… προσέλθετε: η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να ανταγωνιστεί προορισμούς όπως η Ισπανία και η Βρετανία και να θεσπίσει έναν φόρο ανεξαρτήτως εισοδήματος (“flat tax”) τόσο για ομογενείς όσο και για ξένους με μεγάλη περιουσία που θα ήθελαν να μετοικήσουν στην Ιταλία.

Ο ενιαίος αυτός συντελεστής φορολόγησης ανέρχεται σε 100.000 ευρώ τον χρόνο για όλους τους Ιταλούς οι οποίοι έζησαν για χρόνια στο εξωτερικό, ή ξένους με μεγάλη περιουσία (ακόμη και δισεκατομμυριούχους), αν αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Ιταλία με την οικογένειά τους.

Μοναδική αναγκαία προϋπόθεση, να έχουν διαμείνει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού, για εννιά χρόνια στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

Τα μέλη της οικογένειας των μεγαλοεισοδηματιών που θα μεταναστεύσουν στην Ιταλία θα μπορούν να καταβάλουν πάγιο φόρο 25.000 ευρώ το χρόνο στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών — ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στόχος, φυσικά, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να αυξηθούν οι εισπράξεις για το ιταλικό δημόσιο, αλλά και να μετατραπεί η Ιταλία σε «ελκυστικό τόπο διαμονής», για μεγιστάνες από όλο τον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε