Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Η γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2013

Ιταλία: Η γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2013

Η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε σήμερα τον κρατικό προΰπολογισμό. Εν αναμονή της προκύρηξης πρόωρων εκλογών στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ψηφοφορία, που αποτελούσε ταυτόχρονα παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε τον κρατικό προΰπολογισμό με ψήφους 199 υπέρ, 55 κατά και δέκα αποχές. Υπέρ τάχθηκαν η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντρώο UdC.

Εντός της αυριανής ημέρας αναμένεται να δοθεί πράσινο φως από την βουλή και στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα μπορέσει να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 24 Φεβρουαρίου.

«Η οικονομική ανάκαμψη θα αργήσει» τονίζει, στο μεταξύ σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα η Ένωση Ιταλικών Τραπεζών (ABI).

Σε ότι αφορά την συνολική κατανάλωση των οικογενειών, φέτος, η πτώση θα είναι του 3,2% και του χρόνου του 1%. Οι επενδύσεις θα σημειώσουν, φέτος, συρρίκνωση του 8%. Το 2013 θα είναι στάσιμες και το 2014 θα αυξηθούν κατά 2,2%, κατά τα ίδια στοιχεία. Ο τομέας της οικονομίας που πρόκειται να υποφέρει περισσότερο, είναι εκείνος των οικοδομικών εταιριών: η κάμψη του τζίρου τους, τους τελευταίους δώδεκα μήνες αγγίζει το 5,6% και το 2013 θα κυμανθεί περί το 3,2%.

 Το δημόσιο χρέος της χώρας φέτος και το 2013 θα πλησιάσει το 126% του ΑΕΠ και από το 2014 θα αρχίσει να μειώνεται, εάν αρχίσει να ιδιωτικοποιείται ποσοστό της δημόσιας περιουσίας, που κάθε χρόνο θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.

 «Οι ιταλικές τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να αποδεσμευτούν από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», υπογραμμίζει, τέλος, η έκθεση της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε