Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιταλία: Μείωση της κατανάλωσης προβλέπει εμπορικός σύλλογος

Ιταλία: Μείωση της κατανάλωσης προβλέπει εμπορικός σύλλογος

Ο εμπορικός σύλλογος Confcommercio προβλέπει ότι η κατανάλωση των ιταλών πολιτών το 2012 πρόκειται να μειωθεί κατά 3%.

Από το τρίτο τρίμηνο του 2007 μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η συνολική πτώση της κατανάλωσης, αγγίζει το 6,5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε, οι μόνοι τομείς που δεν παρουσιάζουν κάμψη είναι εκείνοι της κινητής τηλεφωνίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φθηνών πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Σύμφωνα με τις ενώσεις καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori «πρόκειται για πραγματική καταστροφή για την οικονομία από την στιγμή που η μείωση της κατανάλωσης θα μετατραπεί σε πτώση των δαπανών από μέρους των πολιτών συνολικά 35,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

«Κάθε οικογένεια θα περικόψει 1.480 ευρώ» από τις δαπάνες της, τόνισαν.

Η Ιταλική Αγροτική Ομοσπονδία Cia προσθέτει, τέλος, ότι δυο στις τρεις ιταλικές οικογένειες, κάνουν περικοπές στις αγορές τροφίμων, για να καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την Cia, το 53% των ιταλών συγκρίνει όλο και περισσότερες τιμές για να βρει τις πιο συμφέρουσες προσφορές, το 32% έχει εγκαταλείψει τις μεγάλες μάρκες τροφίμων και το 24% προσπαθεί να καταναλώνει όλα τα φαγητά που περισσεύουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε