Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ιταλία: Ο Γκρίλο ζήτησε πλήρη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Ο Γκρίλο ζήτησε πλήρη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των εκπροσώπων του κινήματος Πέντε Αστέρων με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, κατά την έναρξη των διαβουλεύσεων για την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Μπέπε Γκρίλο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν θέλησε να συναντήσει τους δημοσιογράφους, ενώ σύντομες δηλώσεις πραγματοποίησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων, Ρομπέρτα Λομπάρντι και Βίτο Κρίμι.

«Ζητήσαμε να μας δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, διότι είμαστε η δύναμη που έλαβε τις περισσότερες ψήφους των ιταλών πολιτών», δήλωσε η Ρομπέρτα Λομπάρτνι. «Αν μας δοθεί μια πλήρης εντολή, θα παρουσιασθούμε ενώπιον του κοινοβουλίου και θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του», τόνισε η εκπρόσωπος των Πέντε Αστέρων στην βουλή.

Ο Βίτο Κρίμι, από την μεριά του, εκπρόσωπος του κινήματος στην Γερουσία, αναφέρθηκε στα προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων. Σε αυτά συμεριλαμβάνεται το δημοψήφισμα για το ευρώ, ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, η κατάργηση της φορολόγησης του σπιτιού ιδιοκατοίκησης, κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων και ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η Ρομπέρτα Λομπάρντι, τέλος, τόνισε ότι «η εκλογή των προέδρων Βουλής και Γερουσίας ήταν αποτέλεσμα παζαρέματος των κομμάτων» και εξήγησε πως «σε περίπτωση που το κίνημά της παραμείνει στην αντιπολίτευση, θα ζητήσει την προεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Κυβέρνηση μέχρι τις 19 Μαρτίου θέλει ο Ναπολιτάνο

Ιταλία: O Γκρίλο καλεί το Δημοκρατικό Κόμμα να μην εισπράξει κρατικά κονδύλια για κάλυψη των εκλογικών του εξόδων

Ο Μπέπε Γκρίλο θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση

Μπερλουσκόνι: Θέλουν να με αναγκάσουν να το σκάσω

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε