Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ιταλία: Παντού χιόνι και συντρίμμια – Τριώροφο ξενοδοχείο θάφτηκε από χιονοστιβάδα – Παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

Ιταλία: Παντού χιόνι και συντρίμμια – Τριώροφο ξενοδοχείο θάφτηκε από χιονοστιβάδα – Παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

– Εικόνες σοκ μέσα από το ξενοδοχείο που “έλιωσε” χιονοστιβάδα!
– Φόβοι πως δεν έχει επιζήσει κανείς από τους 30 που βρίσκονταν στο κτίριο! Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας άνθρωπος νεκρός
– Παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους – “Φωνάζουμε και δεν απαντάει κανείς” λένε διασώστες
– “Είναι μέσα η γυναίκα και τα δυο παιδιά μου”, συγκλονίζει πατέρας που σώθηκε από το θαύμα και κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές!
– Τρία μέτρα κάτω από το χιόνι θαμμένο το ξενοδοχείο Rigopiano στην Πεσκάρα
– Μετακινήθηκε 10 μέτρα όταν χιονοστιβάδα που το καταπλάκωσε μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς που τρομοκρατούν την Ιταλία
– Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο, από τις προσπάθειες των διασωστών και τη διάσωση ενός ηλικιωμένου άνδρα

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο Rigopiano, στους πρόποδες του βουνού Γκράν Σάσσο, έξω από την Πεσκάρα. Ένας παράδεισος που έγινε κόλαση για 30 ανθρώπους. Οι αλλεπάλληλοι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία προκάλεσαν χιονοστιβάδα, η οποία καταπλάκωσε το μικρό ξενοδοχείο και το έθαψε κάτω από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι!

Μετά από προσπάθειες ωρών και αφού έσκαψαν με φτυάρια και κάθε άλλο πιθανό τρόπο, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο, κομμάτι του οποίου, σύμφωνα με τον έπαρχο της Πεσκάρα, από τον όγκο του χιονιού έχει μετακινηθεί κατά 10 μέτρα! Το πρωί της Πέμπτης (19.01.2017) ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός. Όμως οι φόβοι εκφράζονται δημόσια: μπορεί κανείς να μην έχει επιζήσει!

«Φωνάζουμε και κανείς δεν απαντά» λένε οι διασώστες που κατάφεραν, με σκι, να φτάσουν στο σημείο και να επιχειρήσουν να βρουν επιζώντες. Το γεγονός πως δεν ακούν το παραμικρό ενισχύει τους φόβους πως κανείς δεν έχει επιζήσει.

Δείτε φωτογραφίες και video μέσα από το ξενοδοχείο

Ο Giampiero Parete που κατάφερε να σωθεί δήλωσε πως μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν την ώρα της χιονοστιβάδας η γυναίκα και οι δυο γιοί του, ο 8χρονος Gianfilippo και ο 6χρονος Ludovica. Είναι ο ένας από τους δυο ανθρώπους που τη στιγμή που αποκολλήθηκε από το βουνό ο όγκος χιονιού, είχε πάει να πάρει κάτι από το αυτοκίνητό του! Ο άνδρας νοσηλεύεται καθώς έχει υποθερμία αφού έμεινε στο αυτοκίνητό του μέχρι να καταφέρουν τα σωστικά συνεργεία, στις 04:00 τα ξημερώματα, να φτάσουν στο ξενοδοχείο!

Δείτε τη στιγμή της διάσωσης ενός ηλικιωμένου άνδρα

Φόβοι για 30 νεκρούς

“Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο ξενοδοχείο” μετέδωσαν, νωρίτερα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 μετέδωσε ότι αριθμός νεκρών βρέθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλείται τον Αντόνιο Κροτσέτα, τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον οποίο “υπάρχουν πολλοί νεκροί”. Το Reuters μετέδωσε αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να φθάνει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

«Σώσαμε δυο ανθρώπους, εκείνους που έστειλαν το μήνυμα για βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμένοι αλλά δεν ξέρουμε πόσοι αγνοούνται και αν υπάρχουν νεκροί. Όλο το κτίριο έχει καταπλακωθεί από τη χιονοστιβάδα, τόσο που έχει μετακινηθεί 10 μέτρα» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έπαρχος της Πεσκάρα, Antonio Di Marco.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, δύο συνεργεία ορειβατικής διάσωσης, έξι ασθενοφόρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε