Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ιταλία: Σεξ, ψέμματα, θάνατος και πολιτική

Με αίμα βάφτηκε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την πόλη Λάτσιο εδώ και εβδομάδες.

Πυροσβέστες στη Ρώμη ανακάλυψαν το απανθρακωμένο πτώμα ενός βραζιλιάνου τρανσέξουαλ, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με επιφανή πολιτικό της ιταλικής κεντροαριστεράς. Ο τρανσέξουαλ, ήταν γνωστός με το όνομα Μπρέντα.

Η Μπρέντα και ένας άλλος βραζιλιάνος τρανσέξουαλ, που εκδιδόταν, βρέθηκαν στο επίκεντρο σκανδάλου, στο οποίο εμπλεκόταν ο κυβερνήτης της Λάτσιο- της κεντρικής περιφέρειας που περιλαμβάνει και τη Ρώμη.
Στις 27 Οκτωβρίου, ο κυβερνήτης Πιέρο Μαράτσο, παραιτήθηκε μετά από την αποκάλυψη ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι τον είχαν βιντεοσκοπήσει κρυφά να κάνει έρωτα και να παίρνει ναρκωτικά με έναν από τους τρανσέξουαλ.

Ο Μαράτσο, πρώην δημοσιογράφος στην κρατική RAI, ο οποίος εξελέγη κυβερνήτης το 2005, παραιτήθηκε όταν ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο και κατέφυγε σε μοναστήρι έξω από τη Ρώμη.  Από τους τέσσερις αστυνομικούς που συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκβίασης, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ο άλλος βρίσκεται σε κατ΄οίκον κράτηση και οι άλλοι δύο κρατούνται.

Ο Μαράτσο παραδέχτηκε ότι πήγαινε με τις τρανσέξουαλ και ότι έπαιρνε κοκαϊνη. Ωστόσο, δεν θα διωχθεί ποινικά, αφού η πορνεία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Ιταλία.
 
Η Μπρέντα είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία πριν από 12 μέρες για να καταγγείλει ότι δέχτηκε επίθεση στο δρόμο και ότι του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο.

 Οι αρχές ερευνούν επίσης κατά πόσο ο Μαράτσο δωροδόκησε τους τέσσερις αστυνομικούς και το αν υπήρξε αγοραπωλησία κοκαϊνης στη διάρκεια της συνεύρεσής του με τον τρανσέξουαλ αφού από το βιντεο προκύπτει κάτι τέτοιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε