Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς πλειοψηφία στη Γερουσία, προτείνει στέλεχος της κεντροαριστεράς

Ιταλία: Σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς πλειοψηφία στη Γερουσία, προτείνει στέλεχος της κεντροαριστεράς

Υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης -έστω και αν δεν έχει την πλειοψηφία των εδρών στην Γερουσία– τάχθηκε σήμερα η Άννα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της Ιταλίας.

Η Φινοκιάρο απέρριψε κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης με την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι, τείνοντας αντιθέτως χείρα συνεργασίας στο κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο. Ζήτησε από το κίνημα του ηθοποιού να επιλέξει μια “εποικοδομητική ανοχή» που να επιτρέψει την έγκριση «συγκεκριμένων μέτρων που χρειάζεται η χώρα”.

Η κεντροαριστερή πολιτικός τάχθηκε εναντίον της ενδεχόμενης νέας προσφυγής στις κάλπες, υποδεικνύοντας “την οικοδόμηση μιας ισχυρής κυβέρνησης –που θα χρειαστεί καιρό– αλλά θα μπορούσε να βασισθεί σε μια πραγματική θέληση για την ανανέωση της πολιτικής”.

Από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Λούπι, βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απάντησε ότι “πράγματι η χώρα δεν χρειάζεται νέες εκλογές, αλλά η λύση δεν μπορεί να προέλθει από μια κυβέρνηση που κάθε φορά ψάχνει να βρει βουλευτές και γερουσιαστές για να εγκριθούν οι νόμοι της. Απαιτείται κυβέρνηση ευθύνης”.

Και πρόσθεσε: “Η Ιταλία απέρριψε το σχέδιο συνεργασίας του Μπερσάνι με τον Μόντι. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη: μια Ευρώπη η οποία να μην γονατίζει τους επιχειρηματίες και τις οικογένειες, που να μην θεωρεί όρο απαράβατο τον ισοσκελισμό του δημόσιου προϋπολογισμού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στην Ευρώπη, ακυβερνησία και νέες εκλογές στην Ιταλία!

 

Η Ιταλία ”ρίχνει” χρηματιστήρια και ευρώ

 

Εκλογικό θρίλερ στην Ιταλία! Μάχη “στήθος με στήθος” για Μπερσάνι – Μπερλουσκόνι – Έπιασε πάτο ο Μόντι

 

Ανατροπή στην Ιταλία! Μπερλουσκόνι δείχνουν δυο νέα exit poll

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε