Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Την ώρα που η Ιταλία παλεύει να σχηματίζει κυβέρνηση και όλη η Ευρώπη «τρέμει», η ιταλικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τον κίνδυνο «εκτεταμένης κοινωνικής αμφισβήτησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Αυτό αναφέρουν σε έκθεσή τους, για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας για το 2012, που έφτασε στην ιταλική Βουλή.

«Η αύξηση των δυσκολιών στην απασχόληση και η κρίση των επιχειρήσεων μπορεί να μειώσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αυξήσει την κοινωνική ένταση, προσφέροντας ευκαιρίες σε ομάδες που θέλουν να εκμεταλλευθούν την αμφισβήτηση ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της σύγκρουσης», αναφέρεται στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να ενταθεί η αμφισβήτηση σε βάρος μελών της κυβέρνησης, αλλά κι εκπροσώπων συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων, που θεωρείται ότι δεν υπερασπίζονται αρκετά δυναμικά τις ανάγκες που προκύπτουν από την νέα αυτή οικονομική πραγματικότητα», προστίθεται επίσης.

Αναλύοντας τις πιθανές κοινωνικές συνέπειες, η έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών καταλήγει ότι «αν η οικονομική κρίση επιδεινωθεί μπορεί να αυξηθεί η ανησυχία των πολιτών με σημαντική επέκταση της αμφισβήτησης. Κάτι που θα ευνοούσε την δράση ομάδων που επιθυμούν να οδηγηθεί στα άκρα η κοινωνική σύγκρουση».

Όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, με τον Μπερσάνι να κάνει πια άνοιγμα στον Μπέπε Γκρίλο, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έστειλε μήνυμα στις αγορές ότι η Ιταλία δεν απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και όσα ακούγονται και ανυπόστατοι φόνοι.

Και όπως δήλωσε, ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης δεν μπορεί να επισπευσθεί εξαιτίας αυτών. Το ιταλικό Σύνταγμα απαιτεί τη μεσολάβηση 20 ημερών από τις εκλογές μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου.
“Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πώς μπορεί να επισπευσθεί. Αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ιταλία δεν είναι ακυβέρνητη. Υπάρχει κυβέρνηση (και θα υπάρχει) μέχρι να ορκιστεί η νέα. Η Ιταλία δεν δημιουργεί κίνδυνο μετάδοσης για κανέναν”, είπε ο Ιταλός πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Η Moody’s απειλεί και η ακυβέρνητη Ιταλία δανείζεται ακριβά

Ιταλία: Στην κεντροαριστερά η περιφέρεια της Ρώμης, η κεντροδεξιά υπερισχύει στο Μιλάνο

Τα σενάρια συνεργασίας στην Ιταλία γα να μπει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε