Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία:Τρομοκρατικό χτύπημα σε εταιρεία που μαζεύει χαράτσια

Η ίδια οργάνωση που το περασμένο Δεκέμβριο είχε αποστείλει εκρηκτικό φάκελο στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την έκρηξη στην Equitalia.

Πρόκειται για την Fai, Federazione Anarchica Informale (‘Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) που είχε στείλει επίσης, εκρηκτικά πακέτα στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας, πάντα πριν από ένα χρόνο.

Από τη χθεσινή έκρηξη, τραυματίσθηκε ο Μάρκο Κουκάνια, γενικός διευθυντής της Equitalia, αρμόδιος για την περιοχή της Ρώμης.

Oι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, τονίζουν ότι μετά τις περσινές επιθέσεις σε διπλωματικές αρχές ξένων χωρών, τώρα, στο στόχαστρο μπήκαν υπηρεσίες που συνδέονται με το ιταλικό οικονομικό σύστημα και η φάση βαθιάς κρίσης που επελέγη, είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.

Μια από τις κύριες αρμοδιότητες της Equitalia είναι η είσπραξη ποσών από πρόστιμα που οι ιταλοί πολίτες και οι επιχειρήσεις, οφείλουν στο δημόσιο. Σε ότι αφορά την Fai, o ιταλός εισαγγελέας Πιέρο Σαβιόττι, ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης ουσιαστικών σχέσεων και επαφών των ιταλών αναρχικών της Federazione Anarchica Informale -κυρίως από την περιοχή της Τοσκάνης- με τον ελληνικό αναρχικό χώρο.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας φορολογικών εισπράξεων, υπεβλήθη αμέσως σε επέμβαση, διότι εκτός από το χέρι, τραυματίσθηκε και στο πρόσωπο, αφού με την έκρηξη, το κρύσταλλο που σκεπάζει το γραφείο του, θρυμματίστηκε.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι σαφές ότι υπάρχει άμεση σχέση με τον εκρηκτικό φάκελο που είχε αποσταλεί πριν δυο ημέρες στον γενικό διευθυντή της Deutsche Bank, Γιόζεφ ‘Ακερμαν. Ο φάκελος αυτός όμως, δεν εξερράγη.

Πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης, αφήνουν, τέλος, να διαρρεύσει ότι τα παγιδευμένα πακέτα είναι, πιθανότατα, τουλάχιστον τρία, και οι παραλήπτες, μπορεί να μην βρίσκονται μόνο στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε