Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιταλοί φοιτητές κι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους

Ιταλοί φοιτητές κι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2011 | 22:13
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2011 | 21:55

Σε τέσσερις πόλεις έγιναν διαδηλώσεις με αφορμή την περικοπή του προϋπολογισμού για την παιδεία.

Περισσότεροι από 40.000 Ιταλοί, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Ρώμης, της Μπολόνια, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας ζητώντας να γίνει σεβαστό το σύνταγμα της χώρας και διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε δωρεάν δημόσια, ποιοτική παιδεία.

Οι διαδηλωτές άφησαν στην άκρη τις πολιτικές ετικέτες και έτσι στη Ρώμη στην κεφαλή της πορείας τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη ιταλική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, μήκους 200 μέτρων.

Οι οργανωτές είπαν ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε όλη τη χώρα αλλά σύμφωνα με την αστυνομία στην πρωτεύουσα ο αριθμός των διαδηλωτών συνολικά έφτανε μόνο τις 43.000, εκ των οποίων οι 25.000 στη Ρώμη.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από 94 μη κυβερνητικές οργανώσεις και στηρίχτηκε από το συνδικάτο Cgil και δύο αντιπολιτεύομενα κόμματα.

 Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν κυρίως την περικοπή του προϋπολογισμού για την παιδεία και τον πολιτισμό.

Ο εισαγγελέας Αντόνιο Ινγκρόια επέκρινε από το βήμα του ομιλητή το σχέδιο μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που παρουσίασε την Πέμπτη η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Οι πολίτες δεν θα είναι πλέον ίσοι απέναντι στο νόμο, η κυβέρνηση προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της ποινικής δικαιοσύνης", είπε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο