Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιταλός Υπεξ: Ο Σαρκοζί υπεύθυνος για την κερδοσκοπία σε βάρος της Ιταλίας

Ιταλός Υπεξ: Ο Σαρκοζί υπεύθυνος για την κερδοσκοπία σε βάρος της Ιταλίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί συνέβαλε στην τροφοδότηση μιας “κερδοσκοπικής επίθεσης” κατά της Ιταλίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές με διαδοχικά σχόλιά του κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ζώνης του ευρώ, διαβεβαίωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

“Οι κερδοσκόποι άρχισαν ήδη να μιλούν για μια ‘μαύρη Δευτέρα’ για την Ιταλία μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής. Αυτό αποδεικνύει πως η κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της Ιταλίας ήταν σχεδιασμένη”, δήλωσε ο Φρατίνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ιλ Μεσατζέρο”.

“Και τότε, ειλικρινά, αν κάποιος όπως ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί λέει πως αν δεν είχαμε σώσει την Ελλάδα, η Ιταλία θα είχε ακολουθήσει, ε τότε ακόμη και αυτοί που δεν θα το είχαν ήδη σκεφτεί, θα εξαπέλυαν μια κερδοσκοπική επίθεση”, δήλωσε ο ιταλός υπουργός.

Ο Φρατίνι είχε δηλώσει ήδη προηγουμένως πως “εκνευρίστηκε” από τη στάση του Σαρκοζί όταν ο γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, στο τέλος της συνόδου για την κρίση του ελληνικού χρέους, τι πιστεύει για τις πιθανότητες της Ιταλίας να ακολουθήσει μια δημοσιονομική πειθαρχία. Έπειτα από ένα κενό μερικών δευτερολέπτων, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στράφηκε χαμογελώντας με σημασία προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με την οποία έδινε κοινή συνέντευξη Τύπου, και η οποία χαμογέλασε επίσης.

Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε σήμερα πτώση περίπου 4% κατά τις πρώτες σημερινές συναλλαγές, αφού είχε κλείσει χθες με πτώση 3,82%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε