Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Μερικά Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Ιταλός επιχειρηματίας καταγγέλλει το κράτος για τοκογλυφία

Ιταλός επιχειρηματίας καταγγέλλει το κράτος για τοκογλυφία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.09.2012 | 17:29
Πρώτη δημοσίευση: 07.09.2012 | 17:29

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Αμπέλε Ταγκέτι, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επεξεργασία μετάλλων, αποφάσισε να καταγγείλει την υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia για τοκογλυφία.

Το αρχικό βεβαιωμένο χρέος του προς το ιταλικό δημόσιο το 2002, ήταν ύψους 177.776 ευρώ. Φέτος, βάσει υπολογισμών της Equitalia, έφτασε τις 302.815 ευρώ. Οι τόκοι, δηλαδή, φθάνουν τις 125.000 ευρώ.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη Μπρέσια, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι «παρά το ότι είχε συμφωνήσει με την Equitalia να πληρώσει τα οφειλόμενα σε δόσεις των πέντε χιλιάδων ευρώ το μήνα, τον Ιούλιο του απεστάλη νέα εντολή πληρωμής και κατασχέθηκαν το φορτηγό του και όλα τα υπόλοιπα μέσα που του επιτρέπουν να εργάζεται».

Ο Ταγκέτι υπογραμμίζει ότι «χωρίς δουλειά, είναι σαφές ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του και για το λόγο αυτό ελπίζει η δικαιοσύνη να αποδεσμεύσει τα επαγγελματικά του εργαλεία και να κρίνει τοκογλυφική την απαίτηση του ιταλικού κράτους».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από το ειδικό ταμείο που στηρίζει τα θύματα της τοκογλυφίας και του οργανωμένου εγκλήματος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook