Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιταλός πρόξενος επικεφαλής ακροδεξιού ροκ συγκροτήματος! ΒΙΝΤΕΟ

Ιταλός πρόξενος επικεφαλής ακροδεξιού ροκ συγκροτήματος! ΒΙΝΤΕΟ

Ο “Κατάγκα” όπως ήταν γνωστός, μαζεύει τις βαλίτσες τους και επιστρέφει στο σπίτι του…

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι, μετατίθεται στην Ρώμη ο πρόξενος της Ιταλίας στην Οσάκα της Ιαπωνίας Μάριο Βατάνι, ο οποίος συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα.

    Η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Βατάνι είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από συναυλία του ροκ συγκροτήματος Sotto Fascia του οποίου είναι και επικεφαλής. Στο συγκεκριμένο βίντεο ο Βαττάνι, με το καλλιτεχνικό όνομα “Κατάγκα” εξυμνεί την μαύρη σημαία, σύμβολο του φασισμού και χαιρετά, επανειλημμένα με τεντωμένο χέρι, κατά τον φασιστικό τρόπο. “Ξέρω ότι σε πέντε χρόνια θα υψώσω την μαύρη σημαία”, είχε πει, τραγουδώντας, ο ιταλός πρόξενος.

    Στην μέχρι τώρα υπεράσπισή του , ο Μάριο Βατάνι (γιός πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου εξωτερικών της Ιταλίας) τονίζει ότι “η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι άριστη και το γεγονός στο οποίο γίνεται αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την δραστηριότητά του ως διπλωμάτη”.

    Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Βατάνι συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση Casa Pound, η οποία είχε οργανώσει και την εν λόγω συναυλία, στην Ρώμη, τον Μάιο του 2011.

    Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι (επίσης διπλωμάτης) περιορίστηκε να σχολιάσει ότι “η υπεράσπιση του φασισμού δεν είναι συμβατή με την προσφορά υπηρεσιών στο ιταλικό κράτος και ούτε με την παράδοση της ιταλικής διπλωματίας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε