Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ήταν αλκοολική η Μάργκαρετ Θάτσερ;

Είχε πρόβλημα με το ποτό η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει βετεράνος πολιτικός.

Βέβαια, το λέει Αργεντινός πρώην γερουσιαστής, που επίσης κατηγορεί τη Σιδηρά Κυρία πως «μπλόκαρε» την ειρηνική λύση και επέβαλε τον πόλεμο των Φώκλαντς.

Η Θάτσερ έπασχε από την ασθένεια του αλκοολισμού είπε ο Ιπολίτο Σολάρι Ιριγκογέν, πρώην γερουσιαστής και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Ο Λεοπόλντο Γκαλτιέρι (σ.σ. δικτάτορας της Αργεντινής, που έδωσε την εντολή για την εισβολή στα Φώκλαντς το 1982) και η Μάργκαρετ Θάτσερ μοιράζονται την ευθύνη για τον πόλεμο. Ο Γκαλτιέρι γιατί αποφάσισε τη στρατιωτική εισβολή και η Θάτσερ γιατί χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να αποτρέψει την ειρηνική λύση και να εξασφαλίσει ότι οι δυο χώρες θα οδηγηθούν σε πόλεμο», είπε ο Ιριγκογέν.

«Οι δυο ηγέτες μοιράζονται επίσης την ασθένεια του αλκοολισμού και κυβέρνησαν αυταρχικά», πρόσθεσε.

Ο Αργεντινός πολιτικός δεν είναι ο πρώτος που αναφέρεται στην… αγάπη της Θάτσερ για το ποτό. Το είχε αποκαλύψει και ο πρώην υπουργός Παιδείας της Σιδηράς Κυρίας, Τζορτζ Γουόλντεν, σε ένα βιβλίο που έγραψε αφού η Θάτσερ έχασε την εξουσία.

Λέγεται ότι τώρα πια η Lady T., που πάσχει από άνοια, έχει αντικαταστήσει τα αγαπημένα της ουίσκι με ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ πριν από το δείπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς είναι σήμερα η Margaret Thatcher; Δες φωτογραφίες

Ο γιος της Θάτσερ έκανε λαθρεμπόριο όπλων μέσω των κατεχομένων στην Κύπρο

Πόλεμος για την κηδεία της Θάτσερ … πριν καν αποδημήσει εις Κύριον!

40.000 δολάρια για μια τσάντα της «Σιδηράς Κυρίας»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε