Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ήθελαν να προσευχηθούν και παρολίγον να βρεθούν στο κελί!

Ήθελαν να προσευχηθούν και παρολίγον να βρεθούν στο κελί!
Μία ομάδα από μουσουλμάνες λίγο έλειψε να συλληφθούν. Και αυτό επειδή θέλησαν να προσευχηθούν στην κύρια αίθουσα, που χρησιμοποιούν οι άνδρες, στο Ισλαμικό Κέντρο της Ουάσιγκτον…

 

το μεγάλο τέμενος στην αμερικανική πρωτεύουσα που βρίσκεται στο προάστιο που στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες.
 
«Θέλουμε να πέσουν τα διαχωριστικά φράγματα και οι γυναίκες να επιτραπεί να προσεύχονται πίσω από τους άνδρες στην κύρια αίθουσα προσευχής»,τόνισε η Φατίμα Τόμσον, Αμερικανίδα που πριν 18 χρόνια προσηλυτίσθηκε στο Ισλάμ και η οποία ηγήθηκε της πρωτοβουλίας των προοδευτικών μουσουλμάνων γυναικών.
 
«Είμαστε αντίθετες στον διαχωρισμό των φύλων. Αυτό δεν είναι υγιές και δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνία μας», τόνισε η ίδια, έχοντας στο πλευρό της άλλες πέντε γυναίκες. Είναι η δεύτερη φορά που οι γυναίκες επιχείρησαν να προσευχηθούν στην κεντρική αίθουσα του τεμένους της Ουάσιγκτον. Την περασμένη φορά ήσαν είκοσι τον αριθμό.
 
Με μαντήλια στο κεφάλι τους, η μικρή ομάδα γυναικών, αντί να μπει στο τέμενος από τη διπλανή πόρτα στον μικρό γυναικωνίτη, που χωρίζεται με μία κουρτίνα, μπήκε από την κύρια είσοδο και πέρασε στην κύρια αίθουσα, όπου προσεύχονταν περίπου 20 άνδρες. Ο ιμάμης διέκοψε την προσευχή «αναμένοντας την άφιξη της αστυνομίας διότι κάποια άτομα ήλθαν για να διαταράξουν την προσευχή», όπως είπε.
 
Σε λίγα λεπτά τρεις αστυνομικοί κατέφθασαν για να απομακρύνουν τις γυναίκες, οι οποίες έπρεπε να βγουν ειδάλλως κινδύνευαν να συλληφθούν. Οι γυναίκες υπάκουσαν και συνέχισαν την προσευχή τους έξω από τα κάγκελα του τεμένους υπό τα βλέμματα των αστυνομικών και κατόπιν απομακρύνθηκαν.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε