Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιβάνκα Τραμπ: Στο Ισραήλ παραδοσιακή, στη Σαουδική Αραβία… Αμερικάνα [pics, vid]

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Τι έπαθε η Ιβάνκα και ντύθηκε έτσι πατέρα; αναρωτήθηκαν πολλοί βλέποντας την κόρη του Αμερικανού προέδρου να κατεβαίνει από το Air Force One μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Και η απάντηση, τελικά, κρύβεται κάπου που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Στη θρησκεία. Μάλιστα. Στη θρησκεία. Η Ιβάνκα Τραμπ κατέβηκε από το αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ φορώντας ένα φόρεμα που έφτανε κάτω από το γόνατο, μαύρο πάνω και σκούρα μπλε πλισέ φούστα ως το μέσο της γάμπας, με μακριά μανίκια και είχε στα (πιασμένα με κότσο σινιόν) μαλλιά της ένα σκούρο μπλε καπελάκι.

Ήταν απόλυτα ταιριαστή με τον σύζυγό της, ο οποίος φορούσε επίσης σκουρόχρωμο κοστούμι. Το ζευγάρι ήταν ταιριαστό ακόμη και στα γυαλιά ηλίου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Η εμφάνιση της Πρώτης Κόρης ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ακόμη κι από εκείνη στη Σαουδική Αραβία, όπου πάλι επέλεγε μάξι φόρεμα, αλλά με χρώματα και χωρίς… καπέλο σαν να πήγαινε στο γάμο της Πίπα Μίντλετον ή στις ιπποδρομίες του Άσκοτ.

Η ενδυματολογική της επιλογή, λοιπόν, έχει να κάνει με τις εβραϊκές ρίζες της. Όχι απόλυτα δικές της (ο Τραμπ δεν είναι Εβραίος) αλλά με του συζύγου της, ο οποίος είναι Ορθόδοξος Εβραίος και πριν παντρευτούν, το 2009, η Ιβάνκα ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό.

Ο Ορθόδοξες Εβραίες γυναίκες συνηθίζουν να φορούν ρούχα όχι πολύ ανοιχτόχρωμα ή πολύ στενά και με μανίκια να καλύπτουν τους αγκώνες και φούστες κάτω από το γόνατο. Και συνήθως, οι παντρεμένες καλύπτουν τυπικά το κεφάλι τους για να δείξουν ότι δεν είναι ανύπαντρες!

Παραδοσιακή για χάρη του άντρα της και της θρησκεία τους στο Ισραήλ, αλλά… Αμερικάνα και υπέρμαχος των δικαιωμάτων στη Σαουηδική Αραβία, όπου δεν φόρεσε μαντίλα όταν έφτασαν στο Ριάντ.

Πηγή: express.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε