Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ήχησαν οι καμπάνες στην Πολωνία

Ήχησαν οι καμπάνες στην Πολωνία

Μία εβδομάδα πέρασε από το αεροπορικό δυστύχημα στο Σμόλενσκ της Ρωσίας που στοίχησε της ζωή του Πολωνού προέδρου, Λεχ Κατσίνσκι και δεκάδων ακόμα ατόμων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Οι σειρήνες και οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν σε ολόκληρη την Πολωνία στις 08.56 τοπική ώρα. Την ακριβή ώρα κατά την οποία το περασμένο Σάββατο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας και 95 ακόμη ανθρώπους συνετρίβη στη δυτική Ρωσία. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πιλσούντσκι της Βαρσοβίας, κατά τη διάρκεια μνημόσυνης τελετής που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένονταν το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία για την κηδεία του Κατσίνσκι και της συζύγου του, η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, ωστόσο, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Ο εναέριος χώρος της Πολωνίας θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η πολωνική εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ακύρωσε το ταξίδι του στην Πολωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δεν θα μπορέσει να παραστεί τελικά στην κηδεία, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από το νέφος.

Διαβάστε επίσης:
Χάος στα αεροδρόμια και σήμερα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε