Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Je suis Istanbul – Από το Βερολίνο ως το Μόσταρ – Εντυπωσιακές εικόνες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Από το Βερολίνο και το Παρίσι μέχρι το Μόσταρ και τη Μελβούρνη, ιστορικά και κτίρια σε πολλές πόλεις του κόσμου “ντύθηκαν” με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Η Πύλη του Βανδεμβούργου στο Βερολίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, το Παλάτι στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία, η ιστορική γέφυρα του Μόσταρ στη Βοσνία, οι πύργοι – σύμβολο στην πόλη του Κουβέιτ, η Βουλή στη Βικτόρια και το δημαρχείο της Μελβούρνης, φωτίστηκαν στα χρώματα της σημαίας της Τουρκίας.

Κι αν πολλά κτίρια φωτίστηκαν, ένα επέλεξε να μείνει στο σκοτάδι. Το Empire State Building στη Νέα Υόρκη βυθίστηκε ξανά στο σκοτάδι, όπως είχε κάνει μετά το μακελειό στο Ορλάντο αλλά και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 239 τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση τριών καμικάζι αυτοκτονίας που εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης (28.06.2016) στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Ατατούρκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε