Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Jo Cox: “Πονάω πολύ” ήταν τα τελευταία λόγια της! Η βουλευτής αιμορραγούσε στα χέρια της βοηθού της

Jo Cox: “Πονάω πολύ” ήταν τα τελευταία λόγια της! Η βουλευτής αιμορραγούσε στα χέρια της βοηθού της

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τις τραγικές στιγμές της Jo Cox, η οποία δολοφονήθηκε το απόγευμα της Πέμπης. “Πονάω πολύ” ήταν τα τελευταία λόγια της βουλευτή των Εργατικών, η οποία συμμετείχε σε εκστρατείες υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου.

Η βοηθός της, Fazila Aswat, ήταν μαζί της, τη στιγμή που ο δράστης πυροβόλησε και μαχαίρωσε την Κοξ. Για τη δολοφονίας της βουλευτή, έχει συλληφθεί ο 52χρονος Τόμας Μέιρ, ο οποίος έχει σχέσεις με νεοναζιστική οργάνωση. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

Ο πατέρας της Aswat, Gulhan Maniyar, μίλησε στο ITV News για όσα του εξομολογήθηκε η κόρη του: “Ήταν μαζί. Είχαν φύγει από το γραφείο και πήγαιναν σε αγορά. Η Κοξ ήταν στο αυτοκίνητο της κόρης μου και καθόταν στο πίσω κάθισμα. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και η Τζο βγήκε έξω. Η κόρη μου δεν ήξερε ότι την είχαν πυροβολήσει (σ.σ. την Κοξ). Είπε πως τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και την κρατούσε στα χέρια της. Αιμορραγούσε. Της είπε “Τζο σήκω”, αλλά εκείνη της απάντησε “όχι, πονάω πολύ Fazila. Νομίζω πως αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια”.
Και πρόσθεσε: “Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Προσπάθησε να τη βοηθήσει. Μετά ήρθε η αστυνομία, το ασθενοφόρο και την πήγαν στο νοσοκομείο. Ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τα ρούχα της γεμάτα αίμα”.

 

 

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε