Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Jumo, το νέο Facebook για τη σωτηρία του πλανήτη!

Jumo, το νέο Facebook για τη σωτηρία του πλανήτη!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2010 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2010 | 17:54

O συνιδρυτής του Facebook, Chris Hughes δημιούργησε το Jumo, ένα Site κοινωνικής δικτύωσης για ακτιβιστές και όχι μόνο.

Το Jumo πρόκειται για μια φιλανθρωπική προσπάθεια που έχει σκοπό να ταιριάξει τους χρήστες με διάφορα πολιτικά κινήματα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άλλες δράσεις.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από μία διάλεκτο της Δυτικής Αφρικής και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “μαζί στο γεγονός”.

Σύμφωνα με τον Hughes σκοπός του νέου site είναι να φέρει σε επαφή απλούς χρήστες με διάφορες οργανώσεις και κινήματα έτσι ώστε να υπάρξει μία ουσιαστική δράση για να αλλάξουν τον κόσμο.

Το site έχει τη φιλοσοφία ενός κοινωνικού δικτύου μιας και κάθε χρήστης έχει το προφίλ του, στο οποίο μοιράζεται διάφορες πληροφορίες γι’ αυτόν, τις σελίδες με τις διάφορες οργανώσεις που συμμετέχει, καθώς και σελίδες με διάφορα θέματα που χρησιμεύουν ως ένα είδος χώρου συζήτησης.

Ο Hughes και οι συνεργάτες του πιστεύουν οτι το Jumo μπορεί να αλλάξει με τον τρόπο του, τις διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, αφού ο χρήστης πλέον εκτός από το να δίνει κάποια χρηματική βοήθεια, μπορεί να συμμετέχει και στη δράση της εκάστοτε καμπάνιας ενώ σύντομα χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρόκειται να συμμετέχουν σε διάφορες καμπάνιες που θα γνωρίσουν μέσα από το νέο site.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Θεσσαλονίκη: Δέντρο αντί για φύλλα έχει σκουπίδια - Η απίθανη εξήγηση και οι εικόνες που σαρώνουν το διαδίκτυο [pics] Θεσσαλονίκη: Δέντρο αντί για φύλλα έχει σκουπίδια - Η απίθανη εξήγηση και οι εικόνες που σαρώνουν το διαδίκτυο [pics]
  2. Θεσσαλονίκη: Το λάθος που έφερε ''κράξιμο'' στο διαδίκτυο - Τα κολωνάκια δεν μπήκαν σωστά [pics] Θεσσαλονίκη: Το λάθος που έφερε ''κράξιμο'' στο διαδίκτυο - Τα κολωνάκια δεν μπήκαν σωστά [pics]
  3. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  4. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  5. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  6. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook