Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κ. Λαγκάρντ: “Αξιέπαινη η προσπάθεια της Ισπανίας”

Κ. Λαγκάρντ: “Αξιέπαινη η προσπάθεια της Ισπανίας”

“Νομίζω ότι η Ισπανία έκανε, κάνει σήμερα, και θα συνεχίσει να κάνει σημαντικές προσπάθειες”, δήλωσε η Λαγκάρντ σε μια διάσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Η γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε σήμερα να μην στραγγαλιστεί η ανάπτυξη στην Ισπανία, μια χώρα που παλεύει με τη δυσπιστία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

“Αυτό που έχει κάνει η Ισπανία είναι αξιέπαινο, θα πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να γίνει σε συνεργασία, συντονισμό, σε καλή συνεννόηση με τα μέλη της ζώνης του ευρώ, με καλό συγχρονισμό και με καλή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνέπεια, και σε χρονικό διάστημα επαρκές για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα στραγγαλίσει την ανάπτυξη”, πρόσθεσε.

“Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιο είδος λύσης, που θα ταιριάζει σε όλους. Η κρίση στην Ισπανία, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχουν τη δική τους ιστορία, που αφορούν την εκτίναξη των τιμών στον οικοδομικό τομέα, τις οικονομικές υπηρεσίες, τις τράπεζες, τον οικονομικό τομέα”, υπενθύμισε η Γαλλίδα πρώην υπουργός.

“Πρέπει αυτό να επιλυθεί, και έχει σημειωθεί πρόοδος”, υπογράμμισε.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι επανέλαβε σήμερα από την Βαρσοβία την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα του, και εκτιμά ότι μια “επείγουσα βοήθεια” δεν έχει “κανένα νόημα”, παρά την αύξηση του κόστους δανεισμού για τη Μαδρίτη τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ισπανία δεν χρειάζεται κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε