Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κ.Λαγκάρντ: “Σέβομαι τους Έλληνες και την Ελλάδα”

Κ.Λαγκάρντ: “Σέβομαι τους Έλληνες και την Ελλάδα”

Μετά τις δηλώσεις που έκανε στην Guardian προσπάθει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον της. Και σήμερα η Κριστίν Λαγκάρν εμφανίστηκε μετανιωμένη για τα όσα είχε πει.

Τον “μεγάλο σεβασμό” της για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό “και τις θυσίες του” εκφράζει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της στην βρετανική “Guardian” παρεξηγήθηκαν.
 
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, η κυρία Λαγκάρντ δηλώνει ότι το ΔΝΤ “εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να έχει ένα καλύτερο μέλλον, εφόσον όλες οι εμπλεκόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα”. Επισημαίνει ότι τόσο η ίδια όσο και το Ταμείο στηρίζουν την Ελλάδα και, ερωτώμενη σχετικώς με “το στίγμα σήμερα της Ελλάδας”, δηλώνει: “Η αρχή του ΔΝΤ είναι να μην εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίζει το διάλογο με τους αξιωματούχους. Γι’ αυτό ας περιμένουμε, όπως το κάνουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι θεσμοί, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου”.
 
Η κυρία Λαγκάρντ τάσσεται πάντως υπέρ της κεντρικής εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών και της κοινής εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και ενός Συμφώνου Εξαγοράς Χρέους, όπου όλα τα μέλη θα αναλαμβάνουν την εγγύηση για ένα μέρος του χρέους των άλλων. Αυτό, εξηγεί, θα αποτελέσει ένα μήνυμα στις αγορές ότι οι Ευρωπαίοι το εννοούν σοβαρά. “Αυτό που υπονομεύει ως τώρα όλες τις προσπάθειες για την διατήρηση του ευρώ είναι η ανασφάλεια και οι αμφιβολίες για το μακροπρόθεσμο όραμα των πολιτικών και την βιωσιμότητα της Ευρωζώνης”, δηλώνει.
 
Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνει ότι δεν έχει ζητήσει μέχρι τώρα βοήθεια από το ΔΝΤ.

Χθες βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα λέγοντας πως αν η χώρα φύγει από το ευρώ τότε τα προβλήματα θα είναι περισσότερα. Διαβάστε αναλυτικά.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bundesbank: Ελλάδα και Ισπανία “γονατίζουν” την γερμανική οικονομία

Moody’s:”Έξοδος της Ελλάδας θα σημάνει υποβάθμιση όλης της ευρωζώνης.Και της Γερμανίας”

Η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης; – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 17:00

Λαγκάρντ: Θα τους έκλεινα όλους σε ένα δωμάτιο και θα έκρυβα το κλειδί


Ο Ομπάμα φοβάται τον… ισπανικό πυρετό – «Τελειώνετε» λέει στους…


Ρώμη και Παρίσι ετοιμάζονται να στηρίξουν την Ελλάδα – Αφήνουν εκτός παιχνιδιού την Μέρκελ

“Τα 10 βήματα επιστροφής στη δραχμή”

Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι – Ομπάμα – Μέρκελ “για την ενίσχυση της Ευρωζώνης”

Η Μέρκελ πιέζει την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια

Όλες οι προτάσεις για να γίνει πραγματικότητα η “Τραπεζική Ένωση” στην Ε.Ε.

Και ύστερα φταίει η Ελλάδα – Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2012!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε