Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΚΚΕ: Η απόφαση του Eurogroup θα έχει τεράστιες συνέπειες για τον κυπριακό λαό

ΚΚΕ: Η απόφαση του Eurogroup θα έχει τεράστιες συνέπειες για τον κυπριακό λαό

«Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης» τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

«Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός. ‘Αλλωστε, η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό» επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία» και προστίθεται ότι «η διαχείριση της κρίσης ‘εντός των τειχών’, ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα θύμα τον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταλήγει:

«Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να δυναμώσουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Διαβάστε

Τι λέει η Γερμανία για την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο

Κομισιόν: Αβέβαιη η ανάκαμψη της Κύπρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου

“Στον αγύριστο να πάει, θα τα καταφέρουμε” -Το άρθρο του Αλκίνου Ιωανίδη για την κρίση στην Κύπρο

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ για την απόφαση του Eurogroup

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε