Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξαφνική κακοκαιρία στην Ιταλία! – Ενας νεκρός, τραυματίες και καταστροφές

Ξαφνική κακοκαιρία στην Ιταλία! – Ενας νεκρός, τραυματίες και καταστροφές

Ενω εδω έχουμε καύσωνα, οι γείτονές μας αντιμετωπίζουν καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους!

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Κυριακή την βόρεια Ιταλία. Στην Πάδοβα, ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του εξαιτίας ανεμοστρόβιλου.

Την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του με τη γυναίκα και το παιδί του, ένα δέντρο ξεριζώθηκε απο τον ισχυρό άνεμο και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο. Το θύμα, ήταν Ρουμάνος μετανάστης που εργαζόταν εδώ και χρόνια στη βορειοανατολική Ιταλία. Η γυναίκα του και το παιδί του, επτά ετών, μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Αλλες δύο Γερμανίδες τουρίστριες που έκαναν διακοπές σε κάμπινγκ τραυματίστηκαν απο νεροποντή, στην περιοχή Βερμπάνια, στο Πεδεμόντιο.

Στη Σαρδηνία, ο ισχυρός άνεμος αναποδογύρισε το πρωί τα κανό 26 αθλητών που συμμετείχαν σε προγραμματισμένο αγώνα. Τρεις αγνοούμενοι ζωντανοί, αργά το απόγευμα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, στις πόλεις Σανρέμο, Βεντιμίλια και Ιμπέρια, αλλεπάλληλες αστραπές προκάλεσαν διακοπή στην παροχή ρεύματος και σειρά πυρκαγιών, περιορισμένης, ευτυχώς, έκτασης.

Στην πόλη Βαρέζε, κοντά στο Μιλάνο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρισε μέρος του τμήματος καρδιολογίας και δυο χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου.

Το κύμα κακοκαιρίας, άρχισε να επεκτείνεται και στην κεντρική Ιταλία. Υπόγειες διαβάσεις και ανισόπεδες γέφυρες γέμισαν νερό στην πόλη Πέζαρο, της περιφέρειας Μάρκε, νεροποντή πλήττει την Περούτζια, ενώ ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε αποθήκες και επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα στο Φιουμιτσίνο, παραθαλάσσια περιοχή δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης.

Διαβάστε
Καύσωνας και τη Δευτέρα – Πτώση της θερμοκρασίας απο Τρίτη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε