Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ζακ Σιράκ

Πιθανολογείται ότι επέτρεψε στους ανθρώπους που εργάζονταν κατά κύριο λόγο για το πολιτικό του κόμμα, το RPR (που έγινε UMP) να αμείβονται από την πόλη του Παρισιού.

Ο γάλλος πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ θα δικαστεί για επτά νέες περιπτώσεις πλασματικών θέσεων εργασίας στην πόλη του Παρισιού, όταν ήταν δήμαρχος, που προστίθενται σε 21 άλλες περιπτώσεις για τις οποίες έχει ήδη παραπεμφθεί σε δικαστήριο, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο Ζακ Σιράκ, 77 έτων, είναι το αντικείμενο δύο χωριστών ερευνών σχετικά με αυτές τις υποθέσεις των θέσεων εργασίας “φιλοφροσύνης”, μια στο δικαστήριο του Παρισιού, και η άλλη στο δικαστήριο της Ναντέρ, στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Πιθανολογείται ότι επέτρεψε στους ανθρώπους που εργάζονταν κατά κύριο λόγο για το πολιτικό του κόμμα, το RPR (που έγινε UMP) να αμείβονται από την πόλη του Παρισιού. Ο Ζακ Σιράκ ήταν δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1977-1995, προτού εκλεγεί πρόεδρος.

Ο ανακριτής Ζακ Γκαζό, της Ναντέρ, ενημέρωσε σήμερα για την παραπομπή στο δικαστήριο τους δικηγόρους του πρώην αρχηγού του κράτους για αυτές τις επτά θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια πηγή που έχει πρόσβαση στην υπόθεση.

Για την υπόθεση αυτή, πολλές καταδίκες είχαν ήδη απαγγελθεί το 2004, ιδίως κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, ο οποίος συνδύαζε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα του RPR και του αναπληρωτή υπευθύνου για τα Οικονομικά στο δημαρχείο του Παρισιού.

Η ιδιότητα του ως αρχηγού του κράτους δεν είχε επιτρέψει τότε να δικαστεί ταυτόχρονα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε