Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξανά στον αέρα τα αεροπλάνα της Qantas

ΦΩΤΟ REUTERS

Το δικαστήριο ζήτησε τον τερματισμό της απεργίας και τα αεροσκάφη της Qantas επέστρεψαν στους αιθέρες.

Η επιτροπή διαιτησία διέταξε το τέλος των εργατικών κινητοποιήσεων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τις τελευταίες εβδομάδες και ανάγκασαν την εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της στο έδαφος το Σαββατοκύριακο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) έδωσε το πράσινο φως στην Qantas για την επανάληψη των πτήσεων και το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σίδνεϊ για το Λος Άντζελες γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (03:00 GMT).

Ο διευθυντής της εταιρείας Άλαν Τζόις τόνισε ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται πλήρης εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας πριν από την Τρίτη.

Αποφασισμένος να κάνει τα συνδικάτα να υπαναχωρήσουν, ο Άλαν Τζόις καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα τα εταιρείας από το Σάββατο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος Άντζελες και περίπου 70.000 επιβάτες να μην μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν καθηλώσει τα αεροσκάφη της ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων τής στοίχισαν 68 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51,2 εκατομμύρια ευρώ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε