Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ξανανοίγει η Google στην Κίνα!

Η αμερικανική μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ Google ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας του site της στη μεγαλύτερη αγορά ίντερνετ στον κόσμο.

 “Εξασφαλίσαμε την ανανέωση” της άδειας λειτουργίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της Google στο Πεκίνο Μάρσα Ουάνγκ.

  “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε την ετήσια ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους χρήστες μας στην Κίνα”, προσέθεσε.

   H Google είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στις αγορές και στους καταναλωτές τον Ιανουάριο με την ανακοίνωσή της ότι μπορεί να εγκαταλείψει την Κίνα, επειδή δεν θέλει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, όπως αξιώνουν οι κινεζικές αρχές.

    Το Μάρτιο μάλιστα η Google είχε αρχίσει να παραπέμπει τους επισκέπτες του κινεζικού ιστότοπού της σε αυτόν που διατηρεί στο Χονγκ Κονγκ, τα αποτελέσματα του οποίου δεν λογοκρίνονταν.

    Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε να παραπέμπει αυτομάτως τους κινέζους χρήστες προς τον ιστότοπο του Χονγκ Κονγκ, πράγμα που δείχνει σύμφωνα με αναλυτές, ότι η Google είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί για να διατηρήσει τον ιστότοπό της στην Κίνα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιτ εξέφρασε χθες σε συνάντηση στις ΗΠΑ την πεποίθηση ότι σήμερα θα εξασφαλιζόταν η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης στην Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε