Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους οι Ισπανοί – ΦΩΤΟ

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους οι Ισπανοί – ΦΩΤΟ

Με σιδερένιους φράκτες και οχήματα στους περιμετρικούς δρόμους η ισπανική αστυνομία απέκλεισε τις προσβάσεις γύρω απο το Κοινοβούλιο.

Ηδη χιλιάδες Ισπανοί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται, στο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται απο την κυβέρνηση Ραχόι.

Οι μόνοι που επιτρέπεται να διασχίσουν τα οδοφράγματα είναι οι βουλευτές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο και οι οδηγοί οχημάτων που έχουν δικαίωμα και χώρους στάθμευσης στην περιοχή.

Η συντηρητική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει πάνω από 1.300 αστυνομικούς στην διάρκεια της κινητοποίησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, αργά το απόγευμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, διατράνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαιώνουν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.

Οι κοινωνικές ομάδες που οργανώνουν την κινητοποίηση κατηγορούν τον Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, δρομολογώντας ευρείες και βαθιές δημοσιονομικές περικοπές, προκειμένου συν τοις άλλοις να αποφύγει την προσφυγή σε ένα πλήρες σχέδιο διεθνούς δανεισμού.

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Μαδρίτης και στις 15 Σεπτεμβρίου ενάντια στις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή κόπτεται να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα με τη συνδρομή ενός δανειακού πακέτου έως και 100 δισεκ. ευρώ από την Ευρωζώνη.
Για φέτος η Ισπανία υπολογίζει να καταγράψει ύφεση περί το 2%, την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 25%.

Διαβάστε

Ισπανία όπως Ελλάδα: Σύνταξη στα 67

Στους δρόμους ξανά οι Ισπανοί

Πορτογαλία: Μετά τις διαδηλώσεις εγκαταλείπουν τα μέτρα λιτότητας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε