Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκίνησε ο νέος “Τιτανικός”

Ξεκίνησε ο νέος “Τιτανικός”
Η πορεία που θα ακολουθήσει ο νέος "Τιτανικός" για να καταγράψει τι έγινε τότε!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.08.2010 | 08:18
Πρώτη δημοσίευση: 23.08.2010 | 08:18

Μια νέα αποστολή διοργανώνεται με χρήση πολύ σύγχρονης τεχνολογίας, προς το ναυάγιο του "Τιτανικού".
 

Μία επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει χθες Κυριακή από τη "Νέα Γή" (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στον βυθό έχει εντοπιστεί (το 1985) το ναυάγιο του "Τιτανικού" κι "αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά", όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.
 
Η αποστολή αυτή χρηματοδοτείται από την μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία "RMS Titanic", που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα γιά έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου αυτού του Απριλίου του 1912.
 
--Ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια περίπου 20 ημερών, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεανίου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιό τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, "θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα".
 
Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον ένα υπερσύχρονο "σόναρ", που θα βοηθήσει πολύ να εκπληρωθούν οι σκοποί της παρούσας αποστολής.
 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον ιστότοπο www.expeditiontitanic.com.   Διαδώστε αυτό το άρθρο