Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκίνησε τον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν

Ξεκίνησε τον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 21:21
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 08:47

Σοβαρές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα και τις έξι πυρηνικές δυνάμεις.

Υπό την επίβλεψη των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας η Τεχεράνη ξεκίνησε τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20% όπως μετέδωσε η Ιρανική τηλεόραση. Η διαδικασία ξεκίνησε την Τρίτη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ στο κεντρικό Ιράν.

Μετά τις δηλώσεις του Ισραήλινου πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις που θα παραλύσουν την Τεχεράνη η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και στη Δύση.

Με ανακοίνωση της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον εξέφρασε την ανησυχία της για την παραγωγή ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού από την Τεχεράνη και  επανέλαβε την απειλή πολλών χωρών μελών της ΕΕ να ληφθούν επιπρόσθετα "αναγκαία μέτρα" κατά του Ιράν.

Αναφορικά με την απόφαση του Ιράν η κυρία Άστον υπογράμμισε ότι  "αντιβαίνει σε πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ" και επισημαίνει την έλλειψη εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας έναντι των πραγματικών στόχων του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο