Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκινούν πάλι απεργίες οι Γερμανοί απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς

Ξεκινούν πάλι απεργίες οι Γερμανοί απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2012 | 23:43
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2012 | 17:07

Το IG Metall, το ισχυρό εργατικό συνδικάτο του μεταλλουργικού τομέα στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

«Οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις θα απεργήσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανεπαρκείς προτάσεις των εργοδοτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το IG Metall.

Οι πρώτες απεργίες αναμένεται να πλήξουν κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η MAN, η Siemens, η Osram, η ThyssenKrupp, η Bosch και η Continental.

Το IG Metall και οι εργοδότες βρίσκονται στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον μεταλλουργικό τομέα, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία.

Το συνδικάτο απέρριψε στα μέσα του μήνα την πρόταση των εργοδοτών για αυξήσεις 3% σε περίοδο 14 μηνών και αντιπροτείνει αυξήσεις 6,5%.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται ταυτόχρονα σε πολλά κρατίδια και αποτελούν μία κρίσιμη δοκιμή και για πολλούς άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλοί σε σχέση με την Ελλάδα οι μισθοί στη Γερμανία

Μεγάλο χτύπημα στην Μέρκελ – Οι δημόσιοι υπάλληλοι πέτυχαν αυξήσεις 6,3% στους μισθούς τους!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο