Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Ξεπλένουν” τις αμαρτίες τους στο ποτάμι – Εκπληκτικές ΦΩΤΟ

“Ξεπλένουν” τις αμαρτίες τους στο ποτάμι – Εκπληκτικές ΦΩΤΟ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή, την Kumbh Mela, που πραγματοποιείται κάθε 12 χρόνια στη βόρεια Ινδία.

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια προσκυνητές “ξέπλυναν” τις αμαρτίες τους στα νερά των ιερών ποταμών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής στον κόσμο, της Kumbh Mela, που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Μόνο σήμερα, δύο εκατομμύρια άνθρωποι εξαγνίστηκαν μέσα στο νερό στη συμβολή τριών ιερών ποταμών, του Γάγγη, του Σαρασουάτι και του Γιαμούνα.

Η φετινή γιορτή προσέλκυσε πολύ περισσότερους προσκυνητές από άλλες φορές, διότι θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκή από τους αστρολόγους λόγω της ευθυγράμμισης των πλανητών που συμβαίνει μόνο κάθε 147 χρόνια.

Οι προσκυνητές, οι ασκητές και οι απλοί πιστοί πιστεύουν ότι το μπάνιο στα νερά αυτά “ξεπλένει” τις αμαρτίες τους και τους ελευθερώνει από τον κύκλο της μετενσάρκωσης.

Οι συνωστισμοί όμως είναι ένας διαρκής κίνδυνος κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών στην Ινδία, όπου η διατήρηση της τάξης και ο έλεγχος του πλήθους είναι συχνά ανεπαρκείς.

Φέτος 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα φοβερό συνωστισμό στο σταθμό του Αλαχαμπάντ όπου προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το πιο σοβαρό πρόσφατο δυστύχημα έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2008, όταν περίπου 220 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα συνωστισμό κοντά σε ένα ναό στην πόλη Τζοντπούρ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS

Διαβάστε

19χρονη απήχθη και βιάστηκε ομαδικά στην Ινδία

Τραγωδία στην άσφαλτο με 12 νεκρούς μαθητές

Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα χάθηκαν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

Ινδία: 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε