Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ξεσπά η γυναίκα του αεροπειρατή της Κύπρου: Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν ήρθε!

Ξεσπά η γυναίκα του αεροπειρατή της Κύπρου: Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν ήρθε!

Οργισμένη η Μαρίνα Παράσχου, “σπάει” τη σιωπή της και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά, τον 59χρονο άνδρα που έκανε αεροπειρατεία σε Airbus της EgyptAir απαιτώντας να προσγειωθεί στη Λάρνακα με πρόφαση να δει τα παιδιά του και την πρώην σύζυγό του. Αμφισβητεί τα κίνητρά του και δηλώνει πως δεν θέλει ούτε να τον δει ούτε και να του μιλήσει.

«Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;» λέει η Μαρίνα Παράσχου στην εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, σημειώνοντας πως δεν είναι αληθή τα όσα γράφτηκαν πως συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της αεροπειρατείας και της ομηρίας μελών του πληρώματος και επιβατών.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης (28.03.2016) ο Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, έκανε αεροπειρατεία στην πτήση της EgyptAir που είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια με προορισμό το Κάιρο. Απαίτησε από τον πιλότο να οδηγήσει το αεροπλάνο στη Λάρνακα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα εξάωρο θρίλερ που τελείωσε με τη σύλληψη του δράστη.

Η Μαρίνα Παράσχου λέει πως οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο αλλά όχι για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις. «Ούτε μίλησα ούτε θέλω να μιλήσω μαζί του», είπε. Οι αρχές ήθελαν μόνο να αναγνωρίσει τη φωνή του δράστη, ο οποίος όταν την Τετάρτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο επέμεινε πως έκανε την αεροπειρατεία γιατί ήθελε να δει την οικογένειά του μετά από 24 χρόνια. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα, ο Μουσταφά δεν είχε… πρόβλημα το αεροπλάνο της EgyptAir να προσγειωθεί στην Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αρχικά ζήτησε από τον πιλότο.

Η πρώην σύζυγός του τον χαρακτήρισε επικίνδυνο και απρόβλεπτο άνθρωπο και ξεκαθάρισε πως πίσω απ’ όσα έγιναν δεν κρύβεται μια «ιστορία αγάπης». «Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το όνομά μου απλώς και μόνο ως πρόφαση για να έρθει στην Κύπρο και να ζητήσει άσυλο. Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτήθηκε η 51χρονη Μαρίνα Παράσχου, που μετά τον χωρισμό της από τον Αιγύπτιο έφτιαξε ξανά τη ζωή της, παντρεύτηκε έναν Σύρο και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Χρίστο.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο το 1986 στον Ορόκλινη, ένα χωριό κοντά στη Λάρνακα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Μαρίνα Παράσχου. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες. Η μία τους κόρη, η Σοφία, σκοτώθηκε το 2002 σε τροχαίο δυστύχημα στη Λάρνακα. Ήταν 17 χρόνων.

«Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν παρευρέθηκε αυτός ο κύριος. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, ούτε μ’ ενδιαφέρει», λέει Μαρίνα Παράσχου. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους ο Μουσταφά δεν εργαζόταν και δεν συνεισέφερε οικονομικά στην οικογένεια. Τα παιδιά τους, αποκαλύπτει, μεγάλωσαν ουσιαστικά με τη φροντίδα της ίδιας του παππού και της γιαγιάς τους. Σήμερα, έχουν τις δικές τους οικογένειες και κανείς από τους τρεις τους δεν θέλει να έχει σχέση με τον 59χρονο πατέρα τους.

Πέρα από το γεγονός πως δεν βοηθούσε την οικογένειά του οικονομικά, ο Μουσταφά είχε και προβλήματα με το νόμο και είχε περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα στη φυλακή.

«Το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει από την Αίγυπτο και να ζητήσει άσυλο σε κάποια άλλη χώρα», δήλωσε η Μαρίνα Παράσχου και πρόσθεσε: «Πάντοτε είχε προβλήματα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Αίγυπτο. Πάντοτε ήταν με την αντιπολίτευση. Το μόνο που κατάφερε είναι ν’ αναστατώσει για άλλη μία φορά τη ζωή μας, εμένα και των παιδιών του. Μετά από 25 τόσα χρόνια θυμήθηκε ότι έχει παιδιά και οικογένεια… Ήταν απλώς μία δικαιολογία και τίποτε περισσότερο. Αυτό που του ζητάμε ως οικογένεια είναι να σεβαστεί την ησυχία μας και τη ζωή που φτιάξαμε».

Πηγή: politis-news.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε