Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξόδεψε 2500 δολάρια παίζοντας με το iPad!

Ξόδεψε 2500 δολάρια παίζοντας με το iPad!

Ένα πεντάχρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, χρέωσε την πιστωτική κάρτα των γονιών του με το ποσό των 2500 δολαρίων για υπηρεσίες gaming, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών!

 
O Danny Kitchen, ζήτησε από τους γονείς του τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό στο iTunes, για να κατεβάσει το δωρεάν παιχνίδι Ζombies vs Ninjas, από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple.
 
Ο πατέρας του αγοριού, αφού βεβαιώθηκε ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν, έδωσε στον μικρό το iPad, μη γνωρίζοντας το τι επρόκειτο να επακολουθήσει.
 
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους γονείς του 5χρονου Danny, όταν την επόμενη μέρα έλαβαν μια ειδοποίηση από την εταιρεία της πιστωτικής τους κάρτας, για ύποπτη δραστηριότητα του λογαριασμού. Ο μικρός είχε ξοδέψει το ποσό των 2500 δολαρίων (!) για την αγορά πολυάριθμων πρόσθετων δυνατοτήτων (adds-on) που παρείχε η εφαρμογή.
 
Οι γονείς του παιδιού ήρθαν άμεσα σε επικοινωνία με την Apple, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Η εταιρεία θεώρησε το περιστατικό ως ατυχές, αποζημιώνοντας πλήρως την οικογένεια.
 
Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στην Telegraph ότι, η διατήρηση ενός ασφαλούς κωδικού πρόσβασης σε μια συσκευή είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών, τα οποία θα πρέπει να αναφέρονται το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες χρεώσεις.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΣΤΟ SECNEWS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε