Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξύλο και απειλές για συλλήψεις πολυτέκνων έξω απο τη βουλή μπροστά στα παιδιά τους!

Ξύλο και απειλές για συλλήψεις πολυτέκνων έξω απο τη βουλή μπροστά στα παιδιά τους!

Με ξυλοδαρμούς, σπρωξίματα και συλλήψεις πολυτέκνων ξεκίνησε το ντόμινο των μαζικών κινητοποιήσεων, μεγάλων ομάδων πολιτών στην Κύπρο, για τα μέτρα του Μνημονίου.

Το νήμα των διαμαρτυριών  έκοψαν πρώτοι οι πολύτεκνοι, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια έξω απο το κτίριο της βουλής.

Όλα άρχισαν στις 9:30, όπου πλησιάζοντας το κτίριο της βουλής 150 περίπου  οικογένειες πολυτέκνων κάποιοι μάλιστα κρατώντας΄απο το χέρι το παιδί τους, διαπίστωσαν ότι η αστυνομία είχε αποκλείσει το χώρο έξω απο το κτίριο της βουλής. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν άμεσα και σημειώθηκε ένταση, αφού άρχισαν τα σπρώχνουν τους αστυνομικούς προκειμένου να πλησιάσουν σε κοντινή απόσταση το κτίριο.

Στα χέρια έφεραν  πανώ, με συνθήματα όπως “Πετάξατε την πολύτεκνη μάνα στα σκουπίδια” και “Η ακρίβεια μας σκοτώνει”.

Πριν απο λίγα λεπτά κάποιοι απο τους διαμαρταρυρόμενους, επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου της βουλής απο την πισινή καγκελόπορτα, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν πατέρα 6 ανήλικων παιδιών, χωρίς όμως να προχωρήσουν με τις απειλές τους.
Οι πολύτεκνοι  διαμαρτύρονται για την κατάργηση του επιδόματος μάνας και τις μειώσεις στα επιδόματα τέκνου και την φοιτητική χορηγία.

Δύο ώρες αργότερα, στις 11 τα άτομα με αναπηρίες θα πορευτούν από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Βουλή, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές.

Το απόγευμα, στις 15:30 οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι τρεις οργανώσεις υποστηρίζουν πως τα μέτρα, που προωθούνται, είναι καταστροφικά, τόσο για τα μέλη τους όσο και για την εκπαίδευση. Εξηγούν πως ο λόγος που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων είναι γιατί αντιλαμβάνονται πως «έχουν πρωταρχική ευθύνη να θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο και να αντισταθούν σε πολιτικές αποψίλωσής του μέσα από περικοπές κονδυλίων, αλλά και να περιφρουρήσουν γενικότερα την κοινωνία απέναντι στις πολιτικές αποψίλωσης του κοινωνικού κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πόδι όλη η Κύπρος για το Μνημόνιο – Συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε