Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ξυλοκοπήστε και σκοτώστε δυτικούς!»

ΦΩΤΟ REUTERS

Η βεβήλωση του Κοράνιου από στρατιώτες σε ΝΑΤΟϊκή βάση άνοιξε και πάλι στον ασκό του Αιόλου, με τους Ταλιμπάν να καλούν σε Τζιχάντ κατά των δυτικών.

Κάλεσαν τους Αφγανούς να πλήξουν ξένες στρατιωτικές βάσεις, να ξυλοκοπήσουν και να σκοτώσουν δυτικούς σε αντίποινα για την καύση αντιτύπων του Κορανίου στη μεγαλύτερη νατοϊκή βάση του Αφγανιστάν.

«Ο γενναίος λαός μας πρέπει να πλήξει τις στρατιωτικές βάσεις των δυνάμεων των εισβολέων και τις στρατιωτικές τους φάλαγγες» τονίζουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους, που διάβασε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

«Πρέπει να τους σκοτώσουν τους Δυτικούς, να τους ξυλοκοπήσουν και να τους δώσουν ένα μάθημα για να μην τολμήσουν να βεβηλώσουν πάλι το ιερό Κοράνι», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.

Οι στρατιώτες που έκαψαν τα αντίτυπα του Κορανίου δικαιολόγησαν τις πράξεις τους λέγοντας πως έκαψαν το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων γιατί χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ των κρατουμένων.

Την ίδια ώρα, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για τρίτη μέρα, με τα επεισόδια να μη λείπουν. Μόνο την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Πάνω από 600 Αφγανοί, φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική», κατέβηκαν στους δρόμους της Μιχταρλάμ, πρωτεύουσας της επαρχίας Λαγκμάν, ανατολικά της Καμπούλ και περίπου 300 φοιτητές διαδήλωσαν εκ νέου στη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται μια ακόμα μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση της Isaf.

Διαβάστε
Αφγανιστάν: Νεκροί δύο αμερικανοί στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε