Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΚΥΠΡΟΣ:Σχεδόν ισόβια στον 45χρονο βιαστή ανήλικων παιδιών

ΚΥΠΡΟΣ:Σχεδόν ισόβια στον 45χρονο βιαστή ανήλικων παιδιών

Ο καταδικασθείς σύμφωνα με το δικαστήριο, «υπέδειξε μια βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά σε μια προσπάθεια ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων και επιθυμιών, εναντίον οκτώ ανυπεράσπιστων κοριτσιών, ηλικίας 6 μέχρι και 11 χρόνων».

Στον 45χρονο επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή φυλάκισης 25 χρόνων. Θεωρώντας πως η ποινή ήταν έκδηλα υπερβολική, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση ζητώντας τη μείωσή της.

Οι τρεις δικαστές υπέδειξαν ότι: «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εγκληματική συμπεριφορά σεξουαλικής υφής της χειρότερης μορφής. Ο 45χρονος, εκμεταλλευόμενος την αθωότητα των κοριτσιών και τον αυθορμητισμό τους να επισκέπτονται το σπίτι του για να δουν τα σκυλάκια που είχε, τις απομόνωνε, άρχισε να τις ενοχλεί σεξουαλικά, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και τα κλάματά τους και τις βίαζε. Αδιαφορούσε τόσο για το σωματικό πόνο και εξευτελισμό που προκαλούσε στα θύματά του αλλά περισσότερο δεν έδειχνε να τον απασχολούσε η, πολλές φορές, ανεπανόρθωτη ψυχική διαταραχή που προκαλούσε στα θύματά του, ιδιαιτέρως στην εξάχρονη Χ.Χ. και στην εφτάχρονη Χ.Χ. Για τους πιο πάνω λόγους δεν θεωρούμε ότι η συνολικώς επιβληθείσα ποινή των 25 χρόνων βρίσκεται εκτός του πλαισίου και δεν έχουμε πεισθεί ότι είναι, με οποιοδήποτε τρόπο κρινόμενη, υπερβολική».

Στην απόφαση του εφετείου γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα που συνέθεταν τις αποτρόπαιες πράξεις του καταδικασθέντος, καθώς και στα ψυχικά τραύματα που προκάλεσε ειδικά στα δύο κοριτσάκια που βίασε επανειλημμένα.

Όπως σημειώνεται, η 6χρονη «παρουσιάζει οξεία διαταραχή μετά από τραυματικό στρες που εκφράζεται με επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ενοχλητικές ανακλήσεις του γεγονότος, επανειλημμένα ενοχλητικά όνειρα, ευερεθιστικότητα/εκρήξεις θυμού και προσπάθειες να αποφύγει δραστηριότητες–τόπους–ανθρώπους που προκαλούν ανακλήσεις του τραύματος, ελαττωμένο ενδιαφέρον για δραστηριότητες».

Η δε 7χρονη «παρουσιάζει συμπτώματα διαταραχής μετά από τραυματικό στρες που εκφράζεται με όνειρα που προκαλούν φόβο χωρίς αναγνωρίσιμο περιεχόμενο, έντονη ψυχολογική ενόχληση κατά την έκθεση σε εσωτερικές ή εξωτερικές νύξεις που συμβολίζουν ή μοιάζουν με κάποια πλευρά του τραυματικού γεγονότος, ευερεθιστικότητα/εκρήξεις θυμού, δυσκολία συγκέντρωσης και προσπάθειες να αποφύγει σκέψεις, αισθήματα ή συζητήσεις που συνδέονται με το τραύμα».

Και μία σημαντική λεπτομέρεια. Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν στη γειτονιά των παιδιών, όπου διέμενε και ο καταδικασθείς, με αποτέλεσμα να βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με εικόνες που ξυπνούν το εφιάλτη που έζησαν και έχει τραυματίσει τις ψυχές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σοβαρότερη των κατηγοριών, που αφορούσε το αδίκημα του βιασμού, το κακουργιοδικείο ακολουθώντας την έως τότε νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών. Στις υπόλοιπες κατηγορίες επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές. Ωστόσο, έκρινε πως η περίπτωση ήταν τέτοια που καθιστούσε αναγκαία την επιβολή διαδοχικών ποινών ώστε η συνολική ποινής φυλάκισης που θα εκτίσει ο 45χρονος να ανέλθει στα 25 χρόνια και, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση του εφετείου, ορθά έπραξε το κακουργιοδικείο.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε