Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Και άλλοι βρετανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Την αύξηση των βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα ανακοινώσει σήμερα ο Γκόρντον Μπράουν.

Η Βρετανία έχει περισσότερους από 9.000 στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο βρετανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει οτί στέλνει  άλλους 500.

Ο αριθμός των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αυξήθηκε το καλοκαίρι κατά 700 άτομα.

 

Πάνω από το ένα τρίτο των Βρετανών ψηφοφόρων θεωρούν ότι οι Βρετανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, όπου υφίστανται όλο και περισσότερες απώλειες.

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της επιστροφής των στρατευμάτων αυξήθηκε στο 36%, από 29% στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Populus για την εφημερίδα The Times.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι οι ψηφοφόροι αποδοκιμάζουν την ένταξη του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγού Ρίτσαρντ Ντάνατ στο Συντηρητικό κόμμα, ο ηγέτης του οποίου Ντέιβιντ Κάμερον του ανέθεσε χρέη συμβούλου, εν όψει των εκλογών του 2010, που οι Τόρις αναμένεται να κερδίσουν.

Περίπου το 48% των Βρετανών θεωρούν ότι ο Ντάνατ, ο οποίος είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν σε εξοπλισμό, δε θα έπρεπε να αναμειχθεί στην πολιτική μόλις έξι εβδομάδες μετά την αποστρατεία του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε